Κρίμα Ασσύριοι...


Το Σάββατο 8/12 η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων διοργανώνει στο "Γ. Ρίτσος" εκδήλωση με κεντρικό θέμα την διεκδίκησης πατρίδας μέσω της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ασσυρίων. Πρόκειται μια άγνωστη ιστορία που διαδραματίστηκε το 1922, οπότε και οι χριστιανοί Ασσύριοι εκδιώχτηκαν ολοκληρωτικά πλέον από τα μέρη τους, από περιοχές του σημερινού Ιράκ και της ανατολικής Τουρκίας. Οι πρόσφυγες Ασσύριοι βρήκαν καταφύγιο τότε στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα και αυτός είναι ο λόγος που από τότε μέχρι και τις μέρες μας η περιοχή αυτή αποτελεί θύλακα υποδοχής ιρακινών και κούρδων χριστιανών. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα χρόνο πριν από την δημιουργία της διαβόητης "πρωτοβουλίας κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα" είχε επιχειρηθεί η συγκρότηση μιας παρόμοιας ρατσιστικής επιτροπής στον Άγιο Σπυρίδωνα (Οκτώβρης 2007) που στόχευε στην απομάκρυνση των ιρακινών και κούρδων προσφύγων από την περιοχή. Τότε μια πορεία αναρχικών από τις δυτικές γειτονιές που κατέληξε στον Άγιο Σπυρίδωνα είχε στην ουσία καταφέρει να διαλύσει αυτή την επιτροπή αφού μαζεύτηκε αμέσως στην τρύπα της...Το φασιστικό πείραμα όμως κατευοδόθηκε στη συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα.
Στις μέρες μας οι Ασσύριοι, όπως φαίνεται και από τους καλεσμένους στην εκδήλωσή τους, απευθύνονται στο ίδιο think tank με αυτό των εθνικιστικών κύκλων στην ελλάδα προκειμένου να υπερασπιστούν τις δικές τους καταβολές (ίσως να "συνδέονται" μέσω της ορθοδοξίας και του αντιτουρκισμού στο προκείμενο). 
Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στις (τακτικές;) επιλογές τους.
Κρίμα...

*Και κάτι για το 3ο Γυμνάσιο που θα συμμετέχει στην προβληματική (σύμφωνα με την απλή τυπική λογική) εκδήλωση... Το γεγονός ότι δεν έσβησαν ΑΥΤΟΙ και ΑΥΤΕΣ τα φασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στην είσοδο του σχολείου τους στις 28/11 (https://a-igale-o.blogspot.com/2018/12/3.html) σημαίνει κάτι; 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αιγάλεω...