Τα καρτέρια και το Μπαρουτάδικο...

Xαμός έγινε με το περιστατικό του ξυλοδαρμού δύο 14χρονων από μια ομάδα 20-25 ατόμων στο Μπαρουτάδικο πριν λίγες μέρες. Μετά τις συνήθεις ασκήσεις γενικευμένης φαντασιοκοπίας, πυροδοτημένης κατά κύριο λόγο από τα ΜΜΕ, η πραγματικότητα αποκαθίσταται:

"Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητών, μέσα στο πάρκο του Μπαρουτάδικου, στο Αιγάλεω, το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου 2019.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NewsIt.gr, προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Αθλητικής Βίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ομαδικά.

Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι οι τρεις μαθητές έπεσαν θύματα αδίστακτων κακοποιών, που τους έκλεψαν τα κινητά. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αλλάζουν τα δεδομένα.
Η πρώτη επίθεση έγινε στις 21.30, σε βάρος 16χρονου, ο οποίος βρισκόταν με τρεις φίλες του, μέσα στο πάρκο του Μπαρουτάδικου, στο Αιγάλεω. Ομάδα 15 ατόμων, τον πλησίασε και τον ρώτησε τι ομάδα είναι. Εκείνος απάντησε, φαίνεται όμως πως η απάντηση του δεν ήταν… αρεστή. Οι δράστες ζήτησαν το κινητό του, ο 16χρονος προσπάθησε να αντισταθεί και τότε τον ξυλοκόπησαν.
Περίπου μισή ώρα αργότερα, συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό, αυτή τη φορά με θύματα δύο 14χρονους, τους οποίος επίσης χτύπησαν με απίστευτη βιαιότητα."


Ήταν "καρτέρι" λοιπόν αφού αυτοί οι 20-25 με τα καλυμμένα πρόσωπα προσπάθησαν να λύσουν διαφορές, προφανώς, στο πλαίσιο της πιο χυδαίας εκδοχής του οπαδισμού. Έψαχναν αυτούς με τα διακριτικά του "εχθρού". Οι σφαλιάρες στα παιδιά για να μιλήσουν, τα κινητά για να ψάξουν τις επαφές...
Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο φαινόμενο που δεν αγγίζει τις φοβικές ηλιθιότητες τις οποίες εκπέμπουν τα ΜΜΕ και δεν έχει να κάνει με το αν έχει επαρκή φωτισμό το Μπαρουτάδικο (τέτοια καρτέρια γίνονται και μέρα μεσημέρι στο μετρό Αιγάλεω) αλλά με μια άλλου τύπου παθολογία στο πλαίσιο της οπαδικής νοοτροπίας.
Το Μπαρουτάδικο έχει εσκεμμένα εγκαταλειφθεί και αποψιλωθεί από τον ελεύθερο ανοιχτό του χαρακτήρα [ένα ζωντανό άλσος που υπάρχει για να βιώνεται κι όχι για να διασχίζεται άρον άρον είτε με τα αθλητικά χρονόμετρα είτε με προορισμό τα παράλσια καταναλωτικά ορόσημα], αφού αδιαλείπτως προκρίνεται μια αστικού τύπου αξιοποίηση, του τσιμέντου, των τραπεζοκαθισμάτων και των δημοτικών εμποροπανηγυριών.
Έτσι, λοιδωρημένο, βυθισμένο σε ένα επιμελημένο σκότος, παρατημένο και ξεραμένο, αθροίζει τεχνηέντως μια κοινωνική αγανάκτηση που πρέπει νομοτελειακά να οδηγηθεί σε ένα αβίωτο άλσος, έναν αποστειρωμένο χώρο που θα έχει χαρακτηριστικά "πράσινου" στρατωνισμού...Για να επιταθεί ως χώρος φιλοξενίας κοινωφελούς τσιμέντου [όπως το Πατινάζ σε βρεφονηπιακό σταθμό], τραπεζοκαθισμάτων [διαρκής επέκταση της Αλέας] και εμπορικών εκθέσεων [από ανθοκομία έως πλαστικο-κομία]...ή ως ψηφιακό άλσος! [με ταχύτητες 5G που θα "τρέχουν" ανάμεσα στα δέντρα]...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αιγάλεω...